Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Uniós biztos látogatása Egerben

Uniós biztos látogatása Egerben

Ez a cikk több, mint 7 éve és 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Csütörtökön a megyeszékhelyre látogatott Navracsis Tibor az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, aki a Megyeházán tartott előadást a humán szférában dolgozó szakembereknek.

A biztos úgy véli, az egész unióban zajlik az oktatás átalakítása, és ez minden tagországban jelentős belpolitikai vitákat generál. Közös kihívás annak eldöntése, hogy a szakképzés és a felsőoktatás mennyire javítja az ifjúság munkába állásának esélyeit, miképpen fejleszthetők azok a nyelvi vagy éppen digitális készségek, amelyek növelhetik esélyeiket. További probléma, hogy egyes országokban rekordokat dönt a fiatalok munkanélkülisége. Horvátországban a legsúlyosabb a helyzet e téren, ahol ez a szám megközelíti a 45%-ot.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő házigazdagént elmondta: először látogat hivatalban lévő uniós biztos szűkebb hazánkba. Ezen túl Navrasics Tibort, hogy az Európai Bizottság tagjaként, lehetőségeihez képest támogassa a térség kulturális, oktatási és sport törekvéseit.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL