Lépjen kapcsolatban velünk

Világra szóló siker a Thummerer Pincészetnél – videó

Világra szóló siker a Thummerer Pincészetnél – videó

Nagy István agrárminiszter elismerő oklevelét és gratulációját adta át Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője Thummerer Vilmosnak. Az egri borász azzal érdemelte ki a megtiszteltetést, hogy 2019-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage bora aranyérmes lett Franciaországban, a Chardonnay világbajnokságon. Nyitrai Zsolt az átadáson azt mondta: minden egri és Eger környéki örülhet ennek a sikernek és méltán büszke lehet borvidékünk kiválóságára – olvasható a képviselő hivatalos oldalán.

Második alkalommal ért el komoly sikert a Franciaországban megrendezett Chardonnay világbajnokságon a Thummerer Pincészet. Az idei megmérettetés különlegessége az, hogy a Thummerer Pincészet 2019-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage bora egyedüli magyarként kapta az első díjat.

A szép eredményhez Nagy István agrárminiszter is gratulált.

A tárcavezető elismerő oklevelét Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselje adta át Thummerer Vilmosnak. 

Ez egy világbajnoki díj, egy világra szóló siker. Úgy gondolom, hogy büszkék lehetünk Thummererékre, borvidékünk borászaira, hiszen ezzel a világbajnoksággal messze viszik a hírét az egri borvidéknek, az itteni kiváló szőlészeknek és borászoknak illetve a nálunk meglévő csúcsgasztronómiának.

Az világbajnoki aranyéremmel kapcsolatban Thummerer Vilmos azt mondta: rendkívül fontos a borászatuknak, hogy egyes tételeiket időről-időre megmérettessék nem csak hazai, hanem nemzetközi színtéren is. Úgy fogalmazott: „ki akarunk tekinteni a világ nagy boros színpadára is, ahol a legkomolyabb termelők a világ minden részéről megjelennek”.

Az elismert szakember szerint ez segít abban is, hogy megismerjék a világtendenciákat, stílusokat.

Thummerer Vilmos elmondta:

Az egyik ilyen verseny amin időről-időre részt veszünk, az a Chardonnay du Monde, mert itt megjelennek a világ legjobb chardonnay-i. Ez a második alkalom, hogy ilyen szép eredményt értünk el. Korábban három évvel ezelőtt már volt egy aranyérmünk, csak akkor Magyarországról másnak is volt, tehát a mostani aranyérem nekünk annál is inkább rendkívül fontos, mert 9 érmes bor volt a magyar résztvevők részéről, de egyedül a mi borunk nyert aranyérmet. Erre nagyon büszkék vagyunk.

Pulay Polett, Thummerer Vilmos unokája és a pincészet gazdasági vezetője azt mondja: több, mint negyed évszázados, alázatos munka, az alkalmazott világszínvonalú szőlészeti és borászati technológa és borászati szaktudás egyaránt kellett a sikerhez.  

Az egész család a pincészetben dolgozik és szeretnénk ugyan azt a hagyományokat, ugyan azt a tudást és ugyan azt a célokat tovább vinni amit a nagyszüleim felállítottak. Keményen fogunk dolgozni, akárcsak ők.

– tette hozzá Pulay Polett.

Thummerer Vilmos különösen fontosnak tartja, hogy a boraikat nem kifejezetten a versenyekre szánják. A nevezett borok mindegyike több ezres tételben készül és bárki számára hozzáférhető.

Továbbiak Közélet kategóriában

FEL