Népi motívumokkal díszíthetik az aluljárót

A „Színezd újra! Alkotói Napok 2017” című falfestési pályázatra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi és két vidéki (köztük Füzesabony) vasútállomás gyalogos aluljáróit színesítik.- írja a heol.hu.

aluljaro_cikk

A beérkezett pályaműveket az alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására. Az így kialakult rangsor szerint a Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Blanka festői elnevezésű csapatának „Díszítés népi motívumokkal” című alkotása díszíti majd a helyi aluljáró falát – a társaság kommunikációs igazgatósága tájékoztatása szerint. A pályaművek felfestése már el is kezdődött. Elsőként az Újbudai Grosics Gyula Sportiskola csapata valósította meg elképzelését, a hűvösvölgyi gyalogos aluljáróját varázsolták színessé, hangulatossá.

huvosvolgy2
A vasúttársaság azt reméli, hogy a tanulók alkotásaival borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a gyermekek falfestményeit mindenki tiszteletben tartja.