Lépjen kapcsolatban velünk

Tizenegy csapat töltötte a kolbászt

Közélet

Tizenegy csapat töltötte a kolbászt

Tizenegy csapat töltötte a kolbászt

Idén 11 csapat nevezett be a VI. Füzesabonyi Kolbásztöltő versenyre szombaton, köztük az erdélyi testvér-településről, Zaboláról érkezők,  hogy összemérjék szakácstudományukat. A csapatoknak 5-5 kg darált húsból kellet elkészíteni a kolbászokat, azt viszont hogy ki milyen receptet választ abban szabad kezet kaptak. Többségében a hagyományos ízesítést követték. A zsűri folyamatosan figyelte a csapatokat munka közben, értékelte a sátor díszítését, a higiéniát, nyers állapotban a kolbászhúst, a töltést és a már elkészült sült kolbászokat.

A zsűri döntése alapján első helyen végeztek a Rokonok, második helyen a Kolbász bűvölők, harmadik lett a Füzesabonyi Rászorultakért Alapítvány csapata. A Polgármester különdíjában részesült a Baráti kör, míg a Zsűri különdíját az ifjú tűzoltók kapták meg. A díjakat a zsűri tagjai Horváth Péter, Nagy László, Mátyás Szabolcs és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense ifj. Jámbor Dénes adta át.

I. helyezett lett a Rokonok.

II. helyen végzett a Kolbász bűvölők csapata.

III. helyen végzett a Füzesabonyi Rászorultakért Alapítvány csapata.

Polgármesteri különdíjban részesült a Baráti kör.

A zsűri különdíját az ifjú tűzoltók vehették át.

A jó hangulatról nemcsak a 11 csapat gondoskodott, Báder Ernő és zenekara szórakoztatta a közönséget, valamint A Két Zsivány koncertje. A rendezvényt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatta. A megyei képviseletének standjánál a környezettudatosság jegyében kvízjátékban vehették részt az érdeklődők. Tesztet tölthettek ki a méhekkel kapcsolatban, akik helyesen válaszoltak azok mézelő virágok magvaiból összeállított csomagot kaptak ezzel is készülve a tavaszra.

A szervezők a kilátogatókra is gondoltak, ebédre toros káposztát lehetett kapni, valamint kóstoló csomagot, ami hurkát, kolbászt és tepertőt tartalmazott.

 

 

Továbbiak Közélet kategóriában

FEL

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. Elolvasom

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás