Lépjen kapcsolatban velünk

A vádlottak padjára került a nevelt gyermekeit bántalmazó füzesabonyi férfi

A vádlottak padjára került a nevelt gyermekeit bántalmazó füzesabonyi férfi

A vádlottak padjára került a nevelt gyermekeit bántalmazó füzesabonyi férfi

Ez a cikk több, mint 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen, aki a kezdeti családias együttélést követően rendszeresen bántalmazta a vele élő nevelt lányait – közölte Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A férfi 2015 januárjában kelt egybe az édesanyával, aki akkor egy hétéves, illetve egy négyéves kislányt vitt a házasságba. A Füzesabonyban élő párnak nemsokára született egy közös fiúgyermeke is. A nevelőapa és a lányok között hosszú időn át jó volt a viszony, az állandó munkahelyen dolgozó férfi nem kifogásolható módon nevelte a kicsiket. 2020 őszére azonban megváltozott a helyzet, a vádlott védekezése szerint azért, mert a nagyobbik, kamaszodó lány gyakran „hisztizett”, és általa kifogásolt módon beszélt vele.

Ennek az lett a következménye, hogy ekkortól egészen 2021 tavaszáig a férfi heti rendszerességgel, több alkalommal rángatta a lányt a karjánál fogva, valamint nyitott tenyérrel ráütött mindkét testvér kezére, arcára, tomporára, illetve többször a hajukat is megcibálta. A bántalmazások a gyermekkorú sértettek testén alkalmasint bőrpírral járó sérüléseket hagytak. A lányok egészséges értelmi és érzelmi fejlődését a nevelő apjuk agresszív viselkedése nagy mértékben veszélyeztette.

Mindezek miatt a gyámhatóság közigazgatási eljárás keretében mindhárom kiskorú védelembe vételéről határozott, a bíróság pedig – egy korábbi peren kívüli eljárásban – megelőző távoltartást rendelt el, aminek értelmében a terhelt köteles volt meghatározott ideig távoltartani magát mind a megfélemlített családtagjaitól, mind a közös lakóhelyüktől.

A járási ügyészség most, a rendőrségi nyomozás befejezését követően, a büntetőeljárásban két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja a férfit, aki gyanúsítottként beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított. A vádhatóság a büntetőbírósághoz benyújtott vádiratában mindezekre figyelemmel próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására, valamint határozott idejű, gyermekekkel kapcsolatos foglalkozásoktól és tevékenységektől történő eltiltásra tett indítványt vele szemben.

Továbbiak Sziréna kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL