Lépjen kapcsolatban velünk

Átadták a TOBROCO füzesabonyi gyárát

Átadták a TOBROCO füzesabonyi gyárát

Szombat délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Tobroco Machinery Kft füzesabonyi 8.300 m2 alapterületű gyártócsarnokát, melyben a TOBROCO-GIANT gépekhez gyártanak különböző tartozékokat.

 A cég 1996-ban alakult meg  holland családi vállalkozásként, ami minőségi TOBROCO-GIANT rakodógépeket és munkaeszközöket gyárt. Mára a TOBROCO-GIANT már a lehető legszélesebb termék-portfólióval rendelkezik ebben az üzletágban, szám szerint 36 különböző modellt képesek elkészíteni és szállítani több mint 40 országba.  A holland anyacégen kívül a füzesabonyi üzem rendelkezik a legnagyobb gyártókapacitással.

A cég Magyarországi története Egerben kezdődött egy bérelt csarnoképületben. A több mint 100 főt foglalkoztató üzem kinőtte az egri telephelyét. A füzesabonyi Ipari Parkba történő áttelepülés mellett döntöttek,  a gyártócsarnok építési munkálatai 2021. júliusában kezdődtek meg és 2022. áprilisában zárultak le.

Júliusban megtörtént a gyártás teljes átköltöztetése, amit szombaton hivatalos avatóval és családi nappal ünnepeltek meg.Az eseményen részt vett Toine Brock a cég holland tulajdonosa, Désirée Bonis a Holland Királyság nagykövet asszonya, Nagy Csaba polgármester, a kivitelezést végző cég vezetője, és a TOBROCO dolgozói.

Toine Brock köszöntőjében elmondta : a munkaeszköz gyártás továbbfejlesztése érdekében indította el a csarnok építését, és hollandiai anyacég mellett a füzesabonyi üzem lesz a legnagyobb gyártóüzemük Európában. A cégnek hosszú távú tervei vannak Füzesabonyban, 2035-re meg kívánják duplázni az itteni gyártóterületüket.

-Nagyon örülök annak, hogy most itt lehetek. Az önkormányzat célja , hogy minél több munkahely létesüljön- mondta Nagy Csaba polgármester. A városvezetőtől megtudtuk, az építkezés során végig kapcsolatban álltak a cégvezetéssel. Segítették megoldani  a kivitelezés alatt felmerült problémákat és újabb területek megvásárlásával kívánják támogatni a gyár bővítését.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL