Lépjen kapcsolatban velünk

Bankkártyát lopott, vádat emeltek ellene

Bankkártyát lopott, vádat emeltek ellene

Bankkártyát lopott, vádat emeltek ellene

Ez a cikk több, mint 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető új koronavírus (COVID-19) által okozott humán járvány jelenleg visszaszorulóban van, így fokozatosan indul újra például az egészségügyi ellátás, illetve látogathatják meg a kórházban lévő szeretteiket a hozzátartozók. Sokan a nyitást azonban újra arra használhatják fel, hogy olyan helyeken kövessenek el bűncselekményt, ahová a vírushelyzet miatt az utóbbi időkben nem tudtak bejutni. Erre figyelemmel a kórházi kórtermekben is mindenki fokozottan figyeljen az értéktárgyaira!

Az Egri Járási Ügyészség most két esetben is olyan elkövetőkkel szemben nyújtott be vádiratot, akik az Egri Markhot Ferenc kórház egyes kórtermeiben követtek el különböző vagyon elleni bűncselekményeket – tájékoztatta portálunkat az Egri Járási Ügyészség.

A vádhatóság által jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz- helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt benyújtott vádirat szerint egy 59 éves nő 2020. februárjában kihasználta azt, hogy a sértett a kórház folyosóján tartózkodott, így besurrant a kórterembe és az ott lévő táskájából elvette a beteg bankkártyáját, mellyel a legközelebbi automatából megpróbált 80. 000 Ft-ot felvenni, azonban ez a kísérlete kudarcba fulladt. A vádlott nem adta fel a tervét és egy kisebb összeg – 11. 000 Ft – felvételével már sikerrel járt, így kárt okozva a sértettnek. Az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabása mellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendeljen el a vádlottal szemben a jogtalanul felvett összeg erejéig vagyonelkobzást.

Továbbá az Egri Járási Ügyészség többek között szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt is vádat emelt az ellen a többszörösen büntetett előéletű egri férfi ellen, aki 2020. február 6-án az esti órákban a helyi kórház egy III. emeleti kórterméből eltulajdonította a sértett 23. 000 Ft értékű mobiltelefonját.

Az ügyészség az utóbbi vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a más bűncselekményeket is elkövető vádlottal szemben – amennyiben az előkészítő ülésen a férfi beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – 2 év börtönt szabjon ki, és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Továbbiak Sziréna kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL