Lépjen kapcsolatban velünk

Elhunyt Bocsi Imre, városunk díszpolgára

Elhunyt Bocsi Imre, városunk díszpolgára

Ez a cikk több, mint 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

82 éves korában elhunyt Bocsi Imre Füzesabony díszpolgára, a Füzesabony és Vidéke Takarékszövetkezet volt elnöke. Búcsúztatása augusztus 4-én (szerdán) 17 órakor lesz a falusi temetőben

Bocsi Imre 1939-ben született Füzesabonyban, az egri Dobó István Gimnáziumban töltött diákévei után helyezkedett el 1958. szeptember 1-jén könyvelőként az előző évben megalakult Füzesabony és Vidéke Takarékszövetkezetnél. Az évtizedek alatt volt könyvelő, vezető könyvelő, ügyvezető, elnökügyvezető és elnökként fejezte be pályafutását.

Bocsi Imre pályája során fontosnak tartotta, hogy minden falusi ember számára elérhetőek legyenek az alapvető pénzügyi szolgáltatások. A végsőkig kitartott amellett, hogy városunkban maradjon a takarékszövetkezeti központ. Elsőként nyitott kirendeltséget a megyeszékhelyen, majd 1983-ban Füzesabony telepi részén. Több helyi, megyei és országos funkciókat is vállalt.

Több mint 20 éven keresztül tagja volt a Heves megyei MESZÖV elnökségének, 15 éven át a Megyei Takarékszövetkezeti Választmánynak, majd tagja lett a SZÖVOSZ Országos Tanácsának is.

Munkája elismeréseként több kitüntetésben is részesült:

A pénzügyminiszter kétszer részesítette Kiváló Pénzügyi Dolgozó kitüntetésben, megkapta a Munkaérdemrend ezüst fokozatát, 1997-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét vehette át. Ezek mellett több SZÖVOSZ és MESZÖV szövetkezeti kitüntetést is kapott, valamint az OTP vezetésétől Fáy András Emlékéremben részesült. 2008-ban kapta meg a Füzesabony Díszpolgára címet.

IDE kattintva olvashatnak egy 2008-ban vele készült interjút a Füzesabonyi Hírmondóban.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL