Lépjen kapcsolatban velünk

Ennyi kórházi ágyat kell szabaddá tenniük az intézményeknek megyei bontásban

Ennyi kórházi ágyat kell szabaddá tenniük az intézményeknek megyei bontásban

Ennyi kórházi ágyat kell szabaddá tenniük az intézményeknek megyei bontásban

Ez a cikk több, mint 2 éve és 7 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Április 19-ig országosan 32 900 ágyat, azaz a kórházi ágyak 50 százalékát kell szabaddá tenniük az intézményeknek.

A járványhelyzetről hivatalosan tájékoztató kormányzati portálon megjelent közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az adatokból látszik, egyre több a fertőzött és egyre több a beteg Magyarországon is, ezért a kórházaknak fel kell készülniük arra, hogy tömegével kell majd ellátniuk a betegeket.

A cél az, hogy Magyarország egész területén, minden nagyobb kórházban legyen elég hely, elég ágy – akár több száz beteg ellátására is -, ha a tömeges megbetegedések szakaszába lépne a járvány. Hangsúlyozták, az ágyak felszabadítása több ütemben zajló, hetek óta tartó munka.

Az április 19-ig biztosítandó 50 százalékos ágykapacitás 32 900 ágyat, míg a következő ütemben tervezett 60 százalékos ágykapacitás 39 500 ágyat jelent, ezeket a koronavírusos betegek ápolására kell biztosítani szükség esetén.

Az intézkedéssel azt szeretnék elkerülni, amit a külföldi tudósításokból is látni, hogy vannak országok, városok, ahol a tömeges megbetegedés miatt hirtelen szakadt rá a kórházakra több száz, több ezer beteg ellátása, és egyszerűen nincs hová tenni őket, nem jut nekik ágy, nem jut nekik megfelelő kórházi ellátás. “A kórházakat felkészítjük a legrosszabb forgatókönyvre” – fogalmaztak.

A koronavirus.gov.hu oldalon azt írták: a kórházak megkapták az intézményükre vonatkozó megcélzott ágyszámot, ugyanakkor egy-egy megyén belül – a megyére előírt ágykapacitást megtartva – a kórházak egymás közötti átcsoportosításra is lehetőséget kapnak.

Közölték: mindez nem jelenti azt, hogy az összes egyéb beteget hazaküldenék a kórházakból. Arról, hogy melyik beteget lehet hazaküldeni és melyiket nem, a kezelőorvos, illetve orvosi konzílium dönt szakmai protokoll szerint – írták.

A weboldalon megyei bontásban közölték, hány ágyat kell felszabadítaniuk az intézményeknek a két ütemben.

Forrás: infostart.hu

Továbbiak Koronavírus kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL