Lépjen kapcsolatban velünk

Felfegyverkezve támadtak a buszvezetőre egy Heves megyei településen

Felfegyverkezve támadtak a buszvezetőre egy Heves megyei településen

Felfegyverkezve támadtak a buszvezetőre egy Heves megyei településen

Ez a cikk több, mint 1 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A megromlott barátság vezetett oda, hogy két férfi durván bántalmazta a menetrend szerinti autóbusz vezetőjét egy Heves megye északi részén fekvő községben. Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt az elkövetőkkel szemben- írja közleményében a Heves Megyei Főügyészség.

A vádlottak – apa és fia – hosszabb ideje haragban voltak a velük egy faluban élő sértettel, akihez az apát korábban baráti szálak fűzték. A jóviszony azonban megromlott, és a konfliktusok rendszeressé váltak a felek között. Így történt ez két nappal a bűncselekmény elkövetése előtt is, amikor a vádlottak az utcán vesztek össze a buszsofőrrel.
Az akkor történteket kívánták számon kérni a terheltek 2018. május 22-én késő délután, amikor a sértett az általa vezetett, menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusszal megérkezett a településre, mely a járat végállomása volt. A sértett – még munkaidejében – a falu végén éppen megfordulni készült a járművel, amikor a két vádlott egy személygépkocsival elé vágva megállásra kényszerítette őt. Apa és fia kiszálltak az autóból, és intettek a sértettnek, hogy nyissa ki az ajtót.

Mikor ez megtörtént, mindkét terhelt felugrott a buszra, és az első ajtónál lévő fellépőről ütlegelni kezdték a kormány mellett álló sofőrt, aki a motortér ajtajának kitámasztására szolgáló bottal próbált védekezni velük szemben. A fiúnál egy lapátnyél volt, mellyel a sértett lábát ütötte, mialatt az apja több ökölcsapást mért a férfi arcába. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló horzsolásokat és zúzódásokat szenvedett.
Végül a járaton tartózkodó egyetlen utas értesítette telefonon a rendőrséget, akiknek megérkezését
az elkövetők már nem várták meg, hanem sietve elhagyták a helyszínt.
A menetrend szerinti autóbusz vezetője e munkakörének ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül.
Az Egri Járási Ügyészség erre figyelemmel felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint – ezzel halmazatban – könnyű testi sértés vétségével vádolja a támadókat, akik cselekményüket társtettesként valósították meg.
Az ügyészség a halmazati szabályok szerint akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmények mindkét elkövetőjével szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Borítóképünk illusztráció.

Továbbiak Sziréna kategóriában

FEL