Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Férfi esőkabát őszre – következzenek a divatos és funkcionális megoldások!

Férfi esőkabát őszre – következzenek a divatos és funkcionális megoldások!

Férfi esőkabát őszre – következzenek a divatos és funkcionális megoldások!

Vannak ruhadarabok, amik nem hiányozhatnak egyetlen férfi ruhatárából sem. Nemcsak azért, mert stílusosak, hanem azért sem, mert a funkcionalitásuk nélkülözhetetlen. Az esőkabát ebbe a kategóriába tartozik. Néhány évvel ezelőtt sem feltétlenül volt bölcs ötlet úgy belevágni az őszbe, hogy ne várakozzon a fogason egy belőle, de most így tenni meggondolatlanság. Az eső ugyanis határozottan sokszor bukkan fel, mint meteorológiai tényező az őszi periódusban, és igazság szerint ha esik, akkor azt maximális elánnal teszi, azaz a védekezés kikerülhetetlen.

Melyek a legnépszerűbb modellek?

Az egyik legtöbbek által keresett variáció a rejtett kapucnis típus. Az előnye pontosan abban rejlik, hogy igény szerint elrejthető a csuklya, ami így láthatatlanná válik. Ez a kabát esésének abszolút jót tesz, ugyanakkor, ha az égi áldás érezhetően közeleg, akkor pár könnyed mozdulattal kiszabadítható a fogságból a kapucni, és máris hadrendbe állítható.

A steppelt alternatívák nagyon stílusosak, ráadásul számtalan színben elérhetőek, ahogy arról a Bolf.hu kínálata tanúskodik. A szokványosnak mondható feketén túl bőven akadnak színpompás variációk, mint például gránátkék, piros, vagy éppen ezüst. Aki ragaszkodik a megszokott színekhez a feketében, sötétkékben vagy terepszínben megtalálhatja a számítását. De aki szívesen nyitna az újdonságok felé, annak érdemes kipróbálni a színtársításokat, mint például fekete-ezüst, vagy fekete-piros.

Mit tud a softshell?

Az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezése a softshell, ami kitűnő vízhatlan és szélfogó tulajdonságokkal büszkélkedik. Azon túl, hogy ténylegesen védelmet biztosít az esővel szemben, még akkor is, ha úgy tűnik, épp dézsából öntik, a hűvös levegőt is kabáton kívül tartja, ami a borzongató reggeleken vagy estéken külön jól jön.

Igen ám, de az esetében nem pusztán a funkcionalitás az, ami szót érdemel, hanem ahogy a címben is ígértük, a stílusosság is. Mert ez a variáns sem szenved hiányt trendi jellemvonásokból. Sima széldzsekiként is bevethető a csapadékmentes napokon. Ha esetleg a nyár napközben megmutatná az arcát, akkor a kabát könnyedén levethető, összehajtható, nem okozhat problémát a cipelése.

A méretválasztásnál mindenképpen célszerű úgy kalkulálni vele, mint a réteges öltözködés szerves része, így ugyanis egyértelművé válik, hogy a nagyobb méret preferálása a kifizetődő, ami alatt egy póló ugyanolyan kényelmesen elfér, mint egy vaskosabb pulóver. A dzseki előnyös szabásának hála nem kelt lebernyeg érzetet még akkor sem, ha nagyobb méretű.

A sportdzseki csak sportoláshoz passzol?

Nem! Ez pedig határozottan jó hír mindazoknak, akik kedvelik azt az egyedi stílusvilágot, amit ez a modell képvisel. Nyilván, ahogy az a nevéből is kiderül, sportoláshoz is nagyszerű választás, mivel nem akadályozza a mozgást, ugyanakkor véd a széllel, esővel szemben. A zsebei bármelyikében elfér egy mobiltelefon, némi energiazselé – kinek mi tartozik a felszerelései közé. A fényvisszaverő csík pedig rosszabb látási viszonyok mellett is biztonságos haladást garantál.

Továbbiak Egyéb kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL