Lépjen kapcsolatban velünk

Füzesabonyban is zajlik az ellenzéki előválasztás. A jelöltek elégedettek a részvétellel

Füzesabonyban is zajlik az ellenzéki előválasztás. A jelöltek elégedettek a részvétellel

Szeptember 18-án elindult a 2022-es országgyűlési választáshoz kapcsolódó ellenzéki előválasztás hazánkban, Füzesabonyban a vasútállomás előtt felállított sátorban lehet voksolni a hét minden napán. Közel egy hét alatt városunkban mintegy 400-an szavaztak az ellenzék jelöltjeire. Voksolni egészen szeptember 28-ig lehet.

Heves megye 1. sz. választókerületében csupán két városban Egerben és Füzesabonyban szavazhatnak papír alapon a választópolgárok a 2022-es országgyűlési választáshoz kapcsolódó ellenzéki előválasztáson, az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjeire és a választókerületek országgyűlési képviselőjelöltjeire. Megyénkben az 1. sz. választókerületben a Demokratikus Koalíció színeiben, az LMP, a Liberálisok és Jobbik támogatásával jelöltként induló Berecz Mátyásra és az MSZP, a Párbeszéd és az Új Világ Néppárt támogatásával a Momentum jelöltjeként induló Jánosi Zoltánra voksolhatnak. A szavazáshoz személyi igazolványra és lakcím kártyára van szükség.

Pénteken Füzesabonyba látogatott Jánosi Zoltán országgyűlési-képviselőjelölt, aki sikeres kezdeményezésnek tartja az ellenzéki előválasztást. Mint mondta – ez abból is látszik, hogy az első négy napban országosan mintegy 270 ezren szavaztak. Berecz Mátyás országgyűlési képviselőjelölt szintén sikeresnek véli a voksolás ilyen formáját. Hozzátette – szombattól péntekig az 1. sz. vk-ben 2000 fölött volt a szavazók száma. Véleménye szerint azért sikeres, mert a választópolgárok önként jönnek, azzal a meggyőződéssel, hogy demokratikusan akarják eldönteni azt, hogy mely jelölt legyen az akik elindul a 2022-es választáson.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL