
Így készül a mákos-erdei gyümölcsös szelet, ráadásul liszt nélkül
Így készül a mákos-erdei gyümölcsös szelet, ráadásul liszt nélkül
A mákos-erdei gyümölcsös szelet egy szuper recept liszt nélkül, amelyben ott a nyári erdő gyümölcseinek igézete. Könnyen elkészíthető, a máktól és a diótól zamatos, a tetejére kanalazott gyümölcsös ragu pedig különösen szaftossá teszi.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 15-15 dkg őrölt mák és őrölt dió
- 15 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 2-3 csepp vanília-aroma
A tetejére:
- 30 dkg vegyes erdei gyümölcs (lehet fagyasztott is)
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- porcukor
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a mákot meg a diót, belecsorgatjuk a megolvasztott vajat.
Reszelt citromhéjjal és vanília-aromával ízesítjük, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt kistepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

Eközben a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beleszórjuk az erdei gyümölcsöt, mézzel megöntözzük, és addig forraljuk, amíg a szaftja besűrűsödik, de a gyümölcsök még egészben maradnak.

A langyosra hűlt süteményre kanalazzuk, és négyzetes darabokra vágva, esetleg porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Halmos Mónika, forrás: egy.hu