Lépjen kapcsolatban velünk

Kiállítás a művésztelepen született alkotásokból – galéria

Kiállítás a művésztelepen született alkotásokból – galéria

Ez a cikk több, mint 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Vasárnap kiállítással zárult az V. Szabadkéz Művésztelep a szihalmi Magyar-Tár-Házban. Az esemény lehetőséget teremtett a tíz, közöttük több Munkácsy–díjas művésznek a műfaji kötöttségek nélküli alkotásra, kapcsolatteremtésre.

Augusztus 1-én kezdődött és egészen augusztus 21-ig tartott az V. Szabadkéz Művésztelep a szihalmi Magyar-Tár-Házban, mely vasárnap a Szabadkéz Galéria kiállításával zárult. Az eseményen idén sem volt hívószó, megadott téma. A szervezők célja továbbra is az egyéni és kollektív alkotómunka biztosítása volt műfaji kötöttségek nélkül.

Az eseményt a művészekből álló Kapuzárási Pónik zenekar táncosokkal megerősített produkciója nyitotta meg, majd Uszkay Tekla művészettörténész osztotta meg gondolatait  a jelenlévőkkel a kiállított munkákról.

A művésztelep szervezői évről évre különböző korosztályokból állítják össze a résztvevők csoportját, mellyel a közvetlen vagy közvetett egymásra hatás, egymás munkamódszerének, gondolkodásának megfigyelése által új szellemi kohéziót kívántak generálni.

Az idei alkotók névsora:

Gaál József, Gulyás Andrea Katalin, Huszár Imre, Jakabos Júlia, Kótai Tamás, Lipkovics Péter, Reining Vivien, Sipos Boglárka,Szabó Ádám, Szurcsik József.

Továbbiak Kultúra kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL