Lépjen kapcsolatban velünk

Kijárási korátozás. Itt vannak a részletek!

Kijárási korátozás. Itt vannak a részletek!

Kijárási korátozás. Itt vannak a részletek!

Ez a cikk több, mint 2 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Orbán Viktor i a Kossuth Rádió reggeli adásában jelentette be, hogy kijárási korlátozást vezetnek be március 28. és április 11. között, a kormányfő leszögezte, nem kijárási tilalomról van szó.

Március 28-a és április 11-e között lesz hatályban !

Ebben az időben az otthonokat csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása miatt lehet elhagyni, de a korlátozás Orbán szerint arányos és szükséges, megfelel a külföldi mintáknak. Hozzátette, a szociális távolság (másfél méter) megtartásával az egészségügyi sétát lehetővé tették, de bekerült egy olyan korlátozás is, hogy az idősek és a fiatalok külön idősávban mehetnek boltba.

A rendelet egyik szakasza arról szól, hogy az élelmiszerboltokat és a patikákat a 65 év felettiek reggel 9 és 12 óra között látogathatják.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy továbbra is lehet a gyerekeket iskolába vinni kis csoportokban. Az önkormányzatok is kijelöltek ilyen célra óvodákat. Ki lehet menni a szabadba, de nem lehet csoportosulni – tette hozzá. Most nem az a feladat, hogy dresszírozzuk az embereket, hanem azt kell elnyerni, hogy meglegyen az együttműködés. A rendőröknek is együtt kell működni az emberekkel – mondta a kormányfő.

Szabálysértésnek minősül, ha valaki megsérti a rendelkezéseket!

Továbbiak Kiemelt kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL