Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Korda György és Balázs Klári is besegített az egerszalóki szüretbe

Korda György és Balázs Klári is besegített az egerszalóki szüretbe

Ez a cikk több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Közéleti szereplők segítettek be a szüreti munkába az Egri borvidéken hétfőn. Az Eger Sikeréért Egyesület szüretén az egerszalóki szőlőben ragadott metszőollót és segített betakarítani a kékfrankost, a rosé bor alapját Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztosa, többek közt karöltve Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval és Szendrei László a NAK Heves Megyei Szervezetének elnökével és egri közéleti személyiségekkel. A közéleti szüret díszvendége volt Korda György és Balázs Klári előadóművészek. Korda György azt is elárulta – nagyon finomnak találja az egri borokat, de szüretelni most szüretelt először.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a szüreten kiemelte, amikor a közéleti szereplők besegítenek a munkába, rávilágítanak arra milyen komoly munkát végeznek minden éveben a szőlészek, borászok, akik messze viszik a borvidék hírnevét.

Hagyomány minden évben, hogy egy-egy hírességgel kiegészülve részt veszünk a szüreten. Most egy speciális időszakban vagyunk, még mindig itt van velünk egy vírus, a szomszédban háború van, az energiaárak elszálltak, elhibázott szankciók vannak. Mégis fontos üzenet, hogy ilyen körülmények között, sem áll meg az élet, hanem a közösségeknek össze kell jönni és a munkát el kell végezni. Ezért most Balázs Klárival és Korda Györggyel kiegészülve tudtunk most kiegészülni és besegíteni a szőlészeknek, borászoknak

-fogalmazott a honatya.

Az idei szüret Korda Györgynek és Balázs Klárinak igazán különleges esemény volt, ugyanis ekkor vettek részt életük első igazi szüretén Ferenc-hegy dűlőjében.

Nekem egy újdonság maga a szüret, boldog vagyok, hogy itt lehetek

– emelte ki Korda György. Hozzátette, lenyűgözte a szüret, maga a táj, a borvidék és a szőlészek, borászok munkája.

Azt is elárulta, nem számít nagy borivónak, de az egri borok közül a kissé édesebb vörösborokat szereti, a merlot áll közelebb a szívéhez.

Nem voltam még szüretben, de most már el tudom képzelni milyen hangulat van egy szüreten. Olyan különleges, egy ünnepi dolog, a munka gyümölcse amit mindenki élvez. A szüretelés egyik feladata lehet az, hogy összehozza az embereket. Tetszik a dolog

-fejette ki az előadóművész.

Fotó: Nemes Róbert/Eger Hírek

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL