Lépjen kapcsolatban velünk

Környező települések vezetői mondják: a helyi baloldalnál a vidék jövője senkit nem érdekel – videó

Környező települések vezetői mondják: a helyi baloldalnál a vidék jövője senkit nem érdekel – videó

Ez a cikk több, mint 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Tóthné Szabó Anita Mezőtárkány, és Demkó Gábor Novaj polgármestere tartott sajtótájékoztatót pénteken az Egri Polgárok Házában, ahol az ellenzéki előválasztás két indulója Berecz Mátyás (DK) és Jánosi Zoltán (Momentum) múlt heti online vitájával kapcsolatban fogalmazták meg gondolataikat. Véleményük szerint hiba, hogy a vitában egyetlen szó nem esett a térség kistelepüléseiről.

Szeptember 8-án, Eger és térségének két baloldali képviselőjelöltje, Berecz Mátyás és Jánosi Zoltán előválasztási vitát tartott. Már a helyszínválasztás is jelezte, hogy a fővárosi kampánystáb mit is gondol a vidékről – emelte ki péntek reggeli sajtótájékoztatóján Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármestere.

A településvezető nem érti, hogy miért nem a választókerületben rendezték meg a vitát, hanem a Nógrád megyei Bátonyterenyén. Ezzel véleménye szerint esélyt sem adtak a választókerület polgárainak, hogy részt vegyenek az eseményen.

Hozzátette:

A helyszínválasztásból is látszik, hogy az ellenzéki összefogás a vidéki választókkal nem foglalkozik, nem törődnek a vidék hangjával és véleményével. A két jelölt több mint egy órás előválasztási vitájában a vidék helyzetéről, az előttük álló kihívásokról szó sem esett. Nem foglalkoztak a kistelepülésekkel. 

Ha véletlenül szóba került Egeren kívül itt más települések is, akkor azt elnéptelenedő, fejletlen, depressziós térségnek írták le, amivel valamit kezdeni kell. Lesajnáltak a vidéki embereket, pedig ők büszkék a településeikre és nap, mint nap sokat dolgoznak azért, hogy egy vonzó, élhető környezetben éljenek – húzta alá a polgármester asszony.

Emlékeztetett, hogy a vita során nem esett szó az eredményeinkről, az elmúlt évek sikeres fejlesztéseiről, az erős közösségekről. A választókerület 25 kistelepüléséből, ahol közel 50 ezer ember él, a több mint egy órás vita alatt a baloldali jelöltek szájából egy településnek a neve sem hangzott el. 

A baloldaliakat a vidéki emberek egyáltalán nem érdeklik, tökéletesen példázza az előválasztás megszervezése is.

– tette hozzá.

Tóthné Szabó Anita meglepőnek nevezte továbbá azt is, hogy Heves megye 1. számú választókerületében, 27   település közül mindössze 2 városban adhatják le voksaikat a szavazni kívánók, Egerben és Füzesabonyban. Ezzel – mint mondja – még az esélyt sem adják meg a falusi embereknek, hogy éljenek az előválasztás lehetőségével. Az ellenzéki összefogás a vidéki választókkal nem foglalkozik, nem törődnek a vidék hangjával, véleményével.

Nem törődnek és nem is akarnak törődni a vidéki emberek sorsával – emelte ki, majd hozzátette:

Ez a hozzáállás tökéletesen mutatja az egykori, 2002 és 2010 közötti időszak, szocialista kormányzás szerepvállalását, amikor a vidéket teljes mértékben magára hagyták és elhanyagolták. Az ellenzéki jelöltek által újból figyelmen kívül hagyott és lesajnált vidéki településeken rengeteg fejlesztés valósult meg.

A térség fejlesztéseivel kapcsolatban a polgármester asszony aláhúzta, hogy ezen településeken is folyamatosan újulnak meg az különféle intézmények, egyre több honfitársunknak van munkája. Mind az ott élők, mind a falvak, kisvárosok vezetői tisztességgel, nagyon sokat dolgoznak azért, hogy községeink továbbra is fejlődjenek, élhetőbb körülményeket biztosítsanak az ott élők számára. Soha nem látott mennyiségű források érkeztek térségünk településeire. Magyarország kormányának köszönhetően a különféle családtámogatási formák által nyújtott lehetőségek segítségével, egyre több fiatal honfitársunk marad helyben, illetve fiatal család dönt úgy, hogy falura költöznek a városból – emlékeztetett. Az ellenzéki jelöltek, azt sem említették, hogy több mint egy 50 milliárd forintos fejlesztést valósít meg Bosch Makláron – hozta példaként a térség egyik legnagyobb beruházását Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármestere.

foto /video : egerhirek.hu

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL