Lépjen kapcsolatban velünk

Kulturális színházi műhelytalálkozónak adott otthont a Magyar-Tár-Ház

Kulturális színházi műhelytalálkozónak adott otthont a Magyar-Tár-Ház

Kulturális színházi műhelytalálkozónak adott otthont a Magyar-Tár-Ház

Ez a cikk több, mint 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Kulturális színházi műhelytalálkozónak adott otthont két napon keresztül a szihalmi Magyar-Tár-Ház. Amatőr és profi színtársulatok léptek föl, darabjaikkal egyaránt gondolva a gyerekekre és a felnőttekre.

Amatőr, fél profi és profi társulatok mutatkoztak be a közönségnek a Kulturális színházi műhelytalálkozón. A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával két napon keresztül lehetett gyerekeknek és felnőtteknek színdarabokat, kabaré jeleneteket és zenés műsorokat megtekinteni.

Az eseményen délelőttönként olyan darabok közül lehetett választani, mint a Nyomozás az erdőben, az Óz a nagy varázsló, vagy a Ludas Matyi. Késő délutánól inkább a felnőttekhez szóltak. Az Stand up brigád humortársulat bemutatta a Rejtő Jenő Központi ügyelet című darabját, majd különböző kabaré jeleneteket adott elő, az első estet Ivády Erika és Baráth Zoltán zárta sanzonjaival.

A rendezvény második napján a Lopótök, avagy Márti nem olyan lehetett megtekinteni, zárásként a KE-TÖ-LŐ produkciótól a Kihallgatást.

Az esemény szervezője, a Magyar-Tár-Ház igazgatója, Márkus János elmondta, ezért esett erre a programra a választás,mert amikor a tár-házat tervezték több olyan dokumentum is előkerült a helytörténeti kutatások során, hogy régen Szihalomon és térségében pezsgő kulturális élet zajlott az amatőr színjátszó köröknek köszönhetően. Ezt szerették volna most feleleveníteni.

Továbbiak Kultúra kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL