Lépjen kapcsolatban velünk

Labdával hátba rúgták majd meg is ütötték a játékvezetőt a kispályás focisták Gyöngyösön

Labdával hátba rúgták majd meg is ütötték a játékvezetőt a kispályás focisták Gyöngyösön

Labdával hátba rúgták majd meg is ütötték a játékvezetőt a kispályás focisták Gyöngyösön

Ez a cikk több, mint 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik az Öregfiúk Bajnoksága keretében megrendezett kispályás labdarúgó mérkőzésen egy szabadrúgás megítélése miatt bántalmazták a bírót – adta hírül a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirati tényállás szerint 2019. szeptember 4. napján, a gyöngyösi főiskola műfüves pályáján megrendezett labdarúgó mérkőzés 47. percében a játékvezető a vendégcsapat javára szabadrúgást ítélt, amely döntést igazságtalannak érezve, az egyik játékos a kelleténél indulatosabban reklamált és szidalmazta őt. Amikor ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesült, a csapattársa, a II. rendű vádlott, a labdával másfél méterről szándékosan hátba rúgta a bírót, aki emiatt a sportszerűtlen és erőszakos magatartást tanúsító játékosnak piros lapot mutatott fel, és kiállította. Ebben a felfokozott helyzetben a korábban sárga lapot kapó I. rendű vádlott nekirontott a neki ekkor háttal álló játékvezetőnek, a nyakánál fogva megragadta, meglökte, majd meg is ütötte őt. A bíró ezután ezt a játékost is kiállította, majd lefújta a mérkőzést.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a két férfival szemben nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot, melyben arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben az egyik vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, míg a másikkal szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon.

Továbbiak Sziréna kategóriában

FEL