Lépjen kapcsolatban velünk

„Megöllek!” „Megdöglötök!”- Erőszak a nyílt utcán Füzesabonyban és Mezőtárkányban

„Megöllek!” „Megdöglötök!”- Erőszak a nyílt utcán Füzesabonyban és Mezőtárkányban

A Füzesabonyi Járási Ügyészség több, a nyílt utcán a köznyugalmat megzavarva elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt emelt vádat a közelmúltban – írja közleményében Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Egy várandós nőt rugdosott meg a vádlott Füzesabonyban…

Az egyik vádirat szerint egy 31 éves férfi 2020. június 13-án egy napon belül valósított meg különböző büntetendő cselekményeket Füzesabony belterületén. A terhelt kora délután elment ahhoz a házhoz, melyben mások egy fiú ballagását ünnepelték, és itt az utcáról bekiabálva szidalmazta és megöléssel fenyegette a lakásban szórakozó akkori és korábbi élettársait, akik közül az aktuális párja kiment az útra, hogy lecsillapítsa őt. Ez nem járt sikerrel, mert a vádlott a ház előtt összerugdosta a várandós asszonyt, akit a segítségére siető házigazda húzott ki végül az árokból, melybe beleesett. A vádlott éjféltájt megint az utcán tartózkodott, ahol összetalálkozott az élettársának délben segítséget nyújtó házigazda fiával. A férfi a fiút egy méteres betonvassal támadta meg, mellyel nyakon szúrta, de a véletlennek köszönhetően ezzel csak könnyebb sérülést okozott.

A büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség garázdaság vétsége, illetve bűntette mellett zaklatás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével is vádolja. Vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – 2 év 6 hónap börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabjon ki az erőszakos elkövetővel szemben.

A balta és a kés is előkerült Mezőtárkányban…

Mezőtárkányban 2020 karácsonyán egy 24 éves nő és élettársa, egy 30 éves férfi garázdálkodott. Szenteste éjszakáján a nő erősen ittas állapotban a lakásuk közelében ok nélkül hangoskodott az utcán, ezért az egyik házból testvére kíséretében kijött a sértett és csendre intette őt. A fiatalasszony azonban nem hallgatott a szóra, sőt azzal a felkiáltással, hogy „megdöglötök büdös kutyák, innen el lesztek takarítva!”, egy-egy késsel a kezeiben a sértett felé közelített. Ezt látva a férfi bemenekült előle az udvarára, ahová a vádlott megpróbálta utána hajítani az egyik kést, de az szerencsére fennakadt a drótkerítésben. A nő hirtelen támadt indulatát végül a sértett utcán parkoló autóján vezette le, melyet összekaristolt a másik késsel, valamint letörte a jármű visszapillantó tükrét is. Ekkor ért haza a dühöngő asszony élettársa, a II. rendű vádlott, aki rosszul mérve fel a helyzetet felkapott egy nagy, kétkezes baltát és párja segítségére sietett, azt ordítva a sértetti ház irányába, hogy „gyertek ki, megdöglötök, fel lesztek gyújtva, most végetek van!”. A felszólításnak senki nem tett eleget, ezért az I. rendű vádlott, a nő egy nagy követ hajított a már egyébként is megrongált gépkocsi hátsó szélvédőjébe mielőtt párjával közösen elhagyta a helyszínt.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja az élettársakat, akik közül a nővel szemben főbüntetésül végrehajtandó, míg a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

Foto: illusztráció

Továbbiak Sziréna kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL