Lépjen kapcsolatban velünk

Párnával fojtogatták az idős asszonyt a betörők

Párnával fojtogatták az idős asszonyt a betörők

Párnával fojtogatták az idős asszonyt a betörők

Ez a cikk több, mint 10 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt két 24 éves fiatalemberrel szemben, akik tavaly decemberben együtt raboltak ki egy idős asszonyt egy Heves megyei településen – számolt be róla a Heves Megyei Főügyészség.

A két büntetett előéletű vádlott 2019. december 16-án kevéssel éjfél előtt érkezett a szomszéd faluból az alig 300 lelket számláló hevesi kisközségbe, ahol – előzetes megbeszélésüknek megfelelően – rögtön a sértett portájához lopakodtak. Itt egyikük leszerelte a lakóház ablakáról az azt védő rácsot és szúnyoghálót, majd a két elkövető az ablakon át bemászott az épületbe. Odabenn tapogatózni próbáltak a sötétben, ám az így okozott zajjal felverték a lakás tulajdonosát, egy gondozásra szoruló idős asszonyt, aki vesztére villanyt gyújtott.

Mivel a vádlottak tartottak attól, hogy világosban a nő felismeri őket, mögé kerültek, majd a fiatalabb elkövető hátulról a földre lökte a sértettet, akinek a fejére egy párnát szorított. A fuldokló asszonytól mindkét támadó pénzt követelt, amit végül sikerült is szerezniük, mivel áldozatuk szorult helyzetében elárulta, hogy hol tartja a tárcáját. A vádlottak a megtalált erszényből magukhoz vettek 10.000 forintot, valamint egy kosárból eltulajdonítottak két doboz cigarettát, azután bezárták az idős hölgyet a fürdőszobába és távoztak a helyszínről.

Az asszony az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az Egri Járási Ügyészség járási ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett rablás bűntettével, személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja a két, jelenleg letartóztatásban lévő társtettest.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki a vádlottakkal szemben, mellékbüntetésül határozott időre tiltsa el mindkettőjüket a közügyek gyakorlásától, emellett kötelezze őket a nyomozás során felmerült 1.327.118 Ft bűnügyi költség viselésére és a sértett kárának megtérítésére.

Továbbiak Sziréna kategóriában

FEL