Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Júlia, Rita

Sötét
Fény

Rendszámtáblákkal trükköztek

Rendszámtáblákkal trükköztek

Rendszámtáblákkal trükköztek

Ez a cikk több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A gépjárművekkel való közlekedéssel kapcsolatosan nem csak az úton való haladás szabályainak megszegése vezethet bűncselekmény elkövetéséhez. A törvény tiltja példásul azt is, ha valaki a használat előtt az autó egyedi azonosítására alkalmas jeleket eltávolítja, vagy ha a kocsival kapcsolatos hatósági ügyintézés során hamis adatokat közöl a nyilvántartó hatósággal- tájékoztatta portálunkat Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki egyedi azonosító jelet eltávolít bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Egy gépjármű rendszáma az autó egyedi azonosító jelének minősül.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben. A vád szerint az egyikük autóját a hatóság már több éve kivonta a forgalomból. A vádlottak ezzel nem foglalkoztak és idén februárban egyikük dormándi házában egy, az adott gépjárműhöz hivatalosan nem köthető rendszámot helyeztek fel a kocsira azért, hogy azzal a fővárosba menjenek. A vádlottakat Budapesten a rendőrök intézkedés alá vonták, mely során megállapították, hogy az autón nem az eredeti forgalmi rendszám van. A hatóság tagjai a helyszínen leszereltették, majd elvették a rendszámot.

Az egyik férfi nem tanult az esetből, így nem sokkal később egy újabb – az autóhoz szintén nem köthető – rendszámot szerelt fel a járműre, amivel ezúttal már egyedül indult Gyöngyösre. A rendőrök ott is igazoltatták, melynek során kiderült, hogy ez a hatósági jelzés sem egyezik a jármű eredeti rendszámával, így azt is elvették.

A járási ügyészség az egyik elkövetőt két rendbeli, míg társát egy rendbeli bűncselekmény elkövetésével vádolja. A vádhatóság vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a rendszámtáblákkal trükköző férfiakkal szemben.

Továbbiak Sziréna kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL