Lépjen kapcsolatban velünk

Saját magát vagdalta össze egy dormándi férfi

Saját magát vagdalta össze egy dormándi férfi

Saját magát vagdalta össze egy dormándi férfi

Ez a cikk több, mint 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Büntető Törvénykönyv önmagában nem bünteti a hazugságot, csak akkor, ha az társadalomra veszélyes következményekkel jár. Ilyen lehet például a hatóság félrevezetésével, alaptalanul megindított büntető eljárás, melynek esetében a törvény két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti azt az elkövetőt, aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan. Ha a valótlan bejelentés nem büntető-, hanem csupán szabálysértési, illetve fegyelmi eljárás alapjául szolgálhat, a cselekmény büntetési tétele egy évig terjedő szabadságvesztés.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat egy 25 éves dormándi fiatalemberrel szemben.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 12-én hajnalban a barátnőjével folytatott veszekedést követően egy füzesabonyi lakásban kiment a fürdőszobába, ahol egy késsel kétszer is megvágta a bal alkarját, ami erősen vérezni kezdett. Ezután így, vértől csöpögő kezekkel bement a rendőrkapitányságra, és ott a fegyveres biztonsági őrnek hamis feljelentést tett arról, hogy három ismeretlen, kapucnis személy a városban megtámadta és összevagdosta őt. A rendőrség azonnal megindította az eljárást, a szolgálatiránytó parancsnok adatgyűjtés céljából kiküldött egy rendőrjárőrt, melynek tagjai rövid időn belül feltárták a valóságot, azt, hogy a sérüléseket a bejelentő önkezével okozta magának.

A hatóságot félrevezető, büntetlen előéletű terhelt esetében az ügyészség próbára bocsátás intézkedés alkalmazására, és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt a vádiratában.

fotó:illusztráció

Továbbiak Sziréna kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL