Lépjen kapcsolatban velünk

Testvértelepülések találkozója Erdélyben

Testvértelepülések találkozója Erdélyben

25 év után újra megerősítették a testvértelepülési kapcsolatot Aldebrő és Balavásár-Nagykend hivatalos képviselői.

Ez a cikk több, mint 4 éve és 9 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

25 évvel ezelőtt Aldebrő és Nagykend önkormányzatainak vezetői megállapodást írtak alá, mely szerint, mint testvértelepülések megismerik egymás kultúráját, hagyományait és a településeken élőket.

Az elmúlt negyedszázadban igazi barátságok szövődtek, rendszeresen látogatásokra került sor. 2017. augusztus 3-6. között egy 14 főből álló csoport látogatott Balavásárra, ahol ünnepélyes keretek között kapcsolat megerősítésre került sor, melyet Sagyebó István polgármester (Balavásár, Nagykend) és Wingendorf János polgármester (Aldebrő) szentesítettek aláírásukkal.

A jeles eseményen túl közös kiránduláson vettek részt Korondon és Segesváron. Farkaslakán megtekintették Tamási Áron író szülőházát, emlékművét és sírhelyét. Fehéregyházán megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát a segesvári csata emlékművénél, valamint megismerték a Petőfi Múzeum történetét, kiállítási tárgyait és ereklyéit.

A Balavásári Községi Napok főzőversenyén a frissen készült aldebrői sült derelye külön díjat kapott. A kulturális program részeként, a hagyományőrző csoportok között bemutatkozhatott az Edle Blumen tánccsoport is.

Ebben az évben szeptember 16-án Aldebrőn,  a Debrői Hárslevelű Szüreti Napon folytatódik a testvértelepülések találkozója, ahová nagy szeretettel várják a Balavásárról és a Nagykendről érkező vendégeket.

Aldebrő Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be „25. jubileumi testvér-települési találkozó Kenden” névvel a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által  „TESTVÉR-TELEPÜLÉSI PROGRAMOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK” című kiírására, melyen  500 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

kormany tamogatas

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön tart attól, hogy Magyarország belesodródhat a háborúba?

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL