Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Fejlődik Eger és térsége

Fejlődik Eger és térsége

Ez a cikk több, mint 8 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Egerben járt Orbán Viktor miniszterelnök. Látogatása során megállapodást írt alá Habis Lászlóval a megyeszékhely polgármesterével, melynek értelmében a város csatlakozott a Modern Városok Programhoz.

A péntek délutáni sajtótájékoztatón a miniszterelnök kiemelte – Eger legújabb kori történelmének legjobb megállapodását kötötte meg. A megegyezés vezérfonalának tekintették, hogy mi szolgálja az Egerben a és térségében élő emberek érdekét. Korszerűsíteni kell a gazdaságot, oktatást, új fejlesztéspolitikát kell alkalmazni.

A Modern Városok Program célja a vidék erősítése, ehhez elengedhetetlen az erős vidéki város.

A megállapodás 5 pontot foglal magában:

  • A megyeszékhelyt be kell kapcsolni a gazdasági vérkeringésbe, ehhez szükséges egy közvetlen elérés az autópályához. Az Egert az M3-assal összekötő 4 sávos autóút 2018-ig valósul meg mindegy 30 milliárd forintból.
  • Nemzeti Úszó- és Vízilabda Központ – új vízi sport komplexum létrehozásban egyeztek meg, melyre Eger 6,3 milliárd forint támogatást kap.
  • 6 milliárd forint uniós támogatást kap Eger vára, a jelenlegi támogatáson túl, amiből a mostani munkálatok folynak. Az ország legnagyobb turisztikai fejlesztését készülnek megvalósítani.
  • Eger önkormányzata megkezdte ipari park bővítésének előkészítő munkálatait, a közelmúltban megvásároltak 9 hektár földterületet, de egy jól hasznosítható ipari parkhoz közel 20 ha terület kell. Ehhez szükségük lenne a szomszédos 9 ha-ra is ami a MÁV tulajdonában van, a megállapodás értelmében ezt a terület átadja a MÁV.
  • Egert közlekedési csomópontként próbálják beilleszteni az Országos Közlekedésfejlesztő Programba.

A programhoz való csatlakozással elősegítik Eger és térsége fejlődését az iparban, gazdaságban, oktatásban, kultúrában és a közlekedésben.

 

 

Fotó: Tóth Balázs

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL