Lépjen kapcsolatban velünk

A városközpont felújításról a megyei lapban

A városközpont felújításról a megyei lapban

Ez a cikk több, mint 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Füzesabony, egy fejlődő város – címmel jelent  meg a Heves Megyei Hírlap „ HEVES MEGYE ZÖLDBEN” mellékletében egy cikk a közel 2 milliárd forintos Zöld Város projektről.

 A cikkben Nagy Csaba polgármester elmondta : a tervezési folyamat mintegy két éven át tartott. A közbeszerzésekkel elhúzódott a megvalósítás, eközben emelkedtek az építőanyagárak, így be kellett látniuk, hogy a TOP-pályázaton elnyert összeg nem elég. Ráemelési kérelemmel fordultak a kormányhoz, mely pozitív elbírálást kapott, így az eredetileg elnyert támogatáshoz idén februárban több, mint 800 millió forint plusz forrást biztosított a kormány.

A fejlesztéseknek köszönhetően a Rákóczi úton megtörtént a közművek cseréje, megújult a csapadékvíz-hálózat, illetve maga az út is a vasútállomástól az iskoláig. Új burkolatokkal látják el a főutcát, növekszik a zöldterületek nagysága. A buszmegálló helyén egy többfunkciós épületet alakítanak ki, a buszfordulóban egy buszváró épül, mely az utazók kényelmét szolgálja. Megoldódni látszik a parkolás is, hiszen kétszázhatvan parkolóhelyet alakítanak ki. A piaccsarnokot és környezetét is fejlesztik. A piac szabadtéri helyszíne egy rendezett felületen és egy fedett-nyitott tető alatt valósulhat meg, mellette már kialakították a parkolót. Természetesen itt is arra törekeszenek, hogy növeljék a zöld felületet, és fejlesszék a kapcsolódó közműveket. A Vasútállomás környékén, a Baross téren és a Rákóczi úton rekreációs és pihenőparkot alakítanak ki. A városi rendezvények fogadására alkalmas eseménytér a Rákóczi úthoz kapcsolódva válik rendezetté. Közel százhúsz fát ültetnek el, több mint ötezer cserjével, és minden felújított területen gyepesítenek. A zöldített felület közel kilencezer-kétszáz négyzetméternyi terület lesz, de ez a munkafázis majd csak a folyamat végén valósul meg.

Azzal, hogy ekkora zöldfelület újul meg, új parkok jönnek létre, és játszótéri elemeket, a kornak megfelelő utcabútorokat helyeznek ki, Füzesabony egy óriási lépést tett afelé, hogy minél zöldebb, élhetőbb város legyen, ezzel is hozzájárulva a belvárosi szabad területeken a szabadidő tartalmas idejének növeléséhez.

A polgármester hozzátette: szeretnék továbbfejleszteni a várost újabb TOP-os forrásból. A tervek szerint az északi városrészben parkolóhelyeket alakítanak ki, játszótereket újítanak fel, a sporttelepen futópályát építenek. A megvalósításhoz közel 1.3 milliárd forint támogatásra nyújtottak be pályázatot.

forrás: HEVES MEGYE ZÖLDBEN

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL