Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Beszámolt a rendőrkapitány: a mécses tolvaj rontotta a statisztikát

Beszámolt a rendőrkapitány: a mécses tolvaj rontotta a statisztikát

Ez a cikk több, mint 6 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Csütörtök délután tartotta havi ülését a város önkormányzata, amelyen 25 napirendet tárgyaltak a képviselők. Először meghallgatták Suszter Zsolt rendőrkapitány beszámolóját Füzesabony 2021. évi közrend-közbiztonsági helyzetéről. A főrendőr a tavalyi évre vonatkozóan romló bűnügyi statisztikáról számolt be a jelenlévőknek. A statisztikát jelentősen rontotta az a lopás sorozat, amely során egy személy 49 alkalommal tulajdonított el elektromos mécseseket a temetőből.  A vasútállomás környéke is  bűnügyileg fertőzött területnek számított, ahol hajléktalan személyek követtek el különböző szabálysértéseket vagy épp bűncselekményeket. A négy helyi  „rosszfiút” azóta kivonták a forgalomból, összesen 24 évnyi börtönbüntetést kaptak. A kapitányság felderítési mutatója jónak mondható, 10-ből 8 alkalommal elfogják az elkövetőket. Ebben nagy segítséget jelent az önkormányzati segítséggel kiépített közterületi kamerarendszer is.

Az ülésen a képviselők elfogadták a város tulajdonában lévő siófoki üdülő szabályzatát, ami szerint június elsejétől lehet jelezni az üdülési szándékot a polgármesteri hivatal irodájánál. A város tulajdonában lévő gazdasági társaságok beszámoltak a cégek 2021-évi gazdálkodásukról, amelyeket a elfogadott a testület.

Döntöttek civil szervezetek támogatásáról is az önkéntes tűzoltók, a nyugdíjasok ,az ÖFE és a kutyások 200-200 ezer forintos támogatásban részesültek, és a könyvtárbarátok is megkapták a kért 50 ezer forintot.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL