Lépjen kapcsolatban velünk

Füzesabonyi faültetéssel kezdődött el az Egri Főegyházmegye teremtésvédelmi programsorozata

Füzesabonyi faültetéssel kezdődött el az Egri Főegyházmegye teremtésvédelmi programsorozata

Egy kocsányos tölgyfa ültetési szertartásával kezdődött el hétfőn az Egri Főegyházmegye oktatási intézményeiben az Egyházmegyei Teremtésvédelmi Nap és a programsorozat. A nyitóeseménynek idén a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola adott otthont, melyen jelen volt Dr. Ternyák Csaba egri érsek is.

A Katolikus Egyház kiemelten fontosnak tartja az Isten által teremtett világ védelmét, s ennek jegyében a teremtésvédelem gyakorlati megnyilvánulásait – emelte ki beszédében Dr. Ternyák Csaba egri érsek füzesabonyi látogatásán. Mint mondta – az ember felelős a teremtett világ védelméért, Isten bízta rá ezt a feladatot és minden elültette fa az újrakezdést és a jövőbe vetett hitet is szimbolizálja.

A teremtésvédelmi nap egyben a Széchenyi István Katolikus Általános Iskolában a fenntarthatósági témahét nyitánya is volt. Az idei évben a fő témája a fenntartható közösségek, mellyel kiemelten foglalkoznak majd a tanórákon -húzta alá Nagyné Deli Mónika igazgató.

Felhívják a figyelmet többek között a természeti és az épített környezet védelmére, nemzeti értékekre, hagyományokra.

A fát közösen ültette el Dr. Ternyák Csaba egri érsek, Nagy Csaba polgármester, Molnár Richárd alpolgármester és Papler Pál plébános.

Az eseményen elhangzott – a kocsányos tölgyfa elültetése szimbolizálja az Istenbe vetett hitet és az újjászületést.

Továbbiak Közélet kategóriában

FEL