Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Három éve gondoskodik a Hevesi Járásban a testi és lelki egészségről az Egészségfejlesztési iroda

Három éve gondoskodik a Hevesi Járásban a testi és lelki egészségről az Egészségfejlesztési iroda

Három éve gondoskodik a Hevesi Járásban a testi és lelki egészségről az Egészségfejlesztési iroda

Ez a cikk több, mint 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet 83.79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészségközpont (EFI-LEK) létrehozására, mely Hevesen a szakrendelőben valósult meg – számolt be róla az intézmény. A projekt fő célkitűzése, hogy a Hevesi Szakrendelő komplex szolgáltatásaival egyidőben, civil szervezetekkel együttműködve biztosítsa a Hevesi járásban az egészséges életmódra nevelést, a betegségek korai felismerését  szolgáló szűréseket és  rehabilitációt.

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Hevesi szakrendelőjében 2019 augusztusától működik az Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészségközpont, (EFI-LEK) mely 83.79 millió forint európai uniós támogatás keretében létesült. Az iroda az elmúlt közel három évben a hevesi járás valamennyi településén élő lakos számára biztosított és biztosít ma is  komplex egészségfejlesztési szolgáltatást.

Az EFI-LEK  jól működő, aktív kapcsolatot alakított ki közintézményekkel, óvodákkal és iskolákkal, önkormányzatokkal, szociális otthonokkal, munkahelyekkel, egészségügyi szolgáltatókkal, továbbá egyházi és civil szervezetekkel.

Az Iroda munkatársai (orvos, pszichológusok, gyógytornász, diplomás ápoló) egyéni és közösségi színtéren is a lakosság rendelkezésére állnak.

A Hevesi szakrendelő helyiségeiben és a településeken is fogadják, felkeresik a klienseket. Különböző szűrővizsgálatok segítségével igyekeznek a betegségek megelőzésében, korai felismerésében segítséget nyújtani, különösen a sok embert érintő  krónikus betegségek: cukorbetegség, szív érrendszeri betegségek, elhízás, túlsúly, mozgásszervi  panaszok, dohányzás szövődményei, pszichés problémák tekintetében. Tanácsokat, útmutatást adnak a járásban élők egészségtudatos magatartásával, életmódjával kapcsolatban. Betegklubokat szerveznek és valósítanak meg.. Minden program ingyenes a résztvevők számára és csupán előzetes időpont egyeztetést igényel.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, az EFOP-1.8.19-17-2017-00009 számú, „Egészségfejlesztési Iroda kialakítása a Markhot Ferenc Kórház Hevesi Rendelőintézetében” című támogatási szerződés szerint, melynek keretében 83.79 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott az intézmény. A projekt 2022. végén zárul.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL