Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Mária

Sötét
Fény

Ismét világversenynek ad otthont az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

Ismét világversenynek ad otthont az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

Ez a cikk több, mint 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Augusztus 25-28. között a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban rendezik Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát.

Több mint 50 ló érkezett a hajtójával együtt hazánk mellett Ausztriából, Németországból, Olaszországból, Norvégiából, Lengyelországból, Svájcból és az Egyesült Államokból is! 

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad sikeresen pályázott a Nemzetközi Lovas Szövetségnél, így 2022. augusztus 25-28. között már második alkalommal ad otthont a Lipicai Lovasközpont a FEI Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának.

Három korcsoport, az 5, 6 és 7 éves fogatlovak mutatják majd be teljesítményüket az arénában a 4 napos küzdelem során.

Szilvásvárad, 2022. augusztus 24. Kovács Szabolcs Tamás versenyez Nonius-50 Blanka nevû lovával a FEI Fiatal fogatlovak világbajnokságán, a hétéves lovak kvalifikációs versenyszámában a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2022. augusztus 24-én. MTI/Komka Péter

Az 5 éves ló kategóriában 19 versenyzőt, 22 lóval, a 6 éves ló kategóriában 15 versenyzőt, 16 lóval és a 7 éves ló kategóriában 13 versenyzőt és 13 lovat láthat a közönség. 

Szilvásvárad, 2022. augusztus 24. A svájci Leonhard Risch versenyez Envol nevû lovával a FEI Fiatal fogatlovak világbajnokságán, a hétéves lovak kvalifikációs versenyszámában a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2022. augusztus 24-én. MTI/Komka Péter

A 4 napos eseményt nem a szokásos fogathajtó versenyeknek megfelelően bonyolítják le, ugyanis az első két napon egy kvalifikációs forduló lesz, mely egy kombinált díj-és akadályhajtó pálya teljesítését jelenti. Ezt követően kerül sor a díjhajtás döntőjére, majd pedig egy kombinált maratonhajtást kell teljesíteniük a résztvevőknek. A világbajnok lovakat a három hajtás pontszámának megfelelően hirdetik ki.
A világbajnokság programjai ingyenesen látogathatók.

Szilvásvárad, 2022. augusztus 24. Papp János versenyez Nonius XIV-9 Barka nevû lovával a FEI Fiatal fogatlovak világbajnokságán, a hétéves lovak kvalifikációs versenyszámában a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2022. augusztus 24-én. MTI/Komka Péter

A világ lovassportjában elterjedt és igen népszerű a fiatal lovak nemzetközi szintű megmérettetése, de sokáig csak az olimpiai szakágakban volt erre példa. 2015-ben azonban magyar szakemberek kezdeményezése nyomán a Nemzetközi Lovasszövetség kidolgozta a fiatal fogatlovak világbajnokságának szabályzatát. A versenyt korábban több egymást követő évben is a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. rendezte meg, majd az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad 2021-ben átvette a stafétát.

Kiemelt kép: Komka Péter/MTI

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL