Lépjen kapcsolatban velünk

Játszónap a leendő kiscsoportosoknak

Játszónap a leendő kiscsoportosoknak

Ez a cikk több, mint 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A Hétszínvirág Óvodában hagyomány, hogy a beiratkozott kisgyermekeket szüleikkel várják egy ismerkedős délelőttre. Kedden gyermek zsivajtól volt hangos az intézmény udvara. A leendő ovisok a szüleikkel együtt fedezték fel a számukra még új világot.

A  kisgyermekes családok számára  próbatétel a gyermekük óvodába szoktatása. Ezt a folyamatot könnyíti meg a Játszónap, amikor minden évben a szeptemberi kezdés előtt egy délelőttöt apu és anyu kíséretében együtt töltenek el az intézményben a leendő óvodások. Ismerkednek a csoportszobával, az óvónénikkel és a dadusokkal, és kiválasztják az óvodai jelüket.

 – A csoportokban különböző tematikus nevelési programok (pl. hagyományőrzés, környezetvédelem) szerint zajlanak a foglalkozások. Viszont azt tapasztalom, hogy inkább az óvónénik személye az, hogy ki melyik csoportba iratkozik be- mondta Marót Csilla intézményvezető- helyettes.

Idén májusban 33-an iratkoztak be, közülük 13-an a bölcsődéből kerültek fel. Így összesen 112 ovissal foglalkoznak 5 csoportban a pedagógusok.

Továbbiak Ovi - Suli kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL