Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Jubilál a Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona

Jubilál a Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona

Ez a cikk több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

25 éves  fennállását ünnepli a Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona, amely jelenleg a Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény néven működik. Az ellátottak és a dolgozók közösen ünneplik a jubileumot a kettő napos programsorozaton.

1997. július 10-én kezdte meg működését a Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona 300 Visontáról érkező ellátottal, majd a hozzájuk csatlakozó 50 szenvedélybeteggel.  8200 négyzetméteren és a hozzá tartozó 12 hektáron zajlik az intézmény élete, jelenleg 350 bennlakóval.

Kedden a Közösségi Házban köszöntötték a dolgozókat, a fenntartó képviselőit az önkormányzat és az általános iskolák vezetőit. Meghívást kaptak az otthonból nyugdíjba vonult dolgozók, és plaketteket adtak át a 25 éve az intézményben dolgozó munkatársaknak.

– A jelenlevők mindannyian hozzájárultak valamilyen módon ahhoz, hogy megfelelő szolgáltatást nyújthassunk az intézményben élő betegek részére. A munka eredménye esetünkben nem mindig mérhető, de mindig büszkeséggel tölt el, amikor egy-egy rendezvényről úgy érkeznek haza hozzánk a lakók, hogy oklevelet, érmet vagy kupát tartanak a kezükben. Ezeket az eredményeket ünnepeljük most – mondta  köszöntőjében Tatai Edina mondta az intézmény igazgatója.

Szerdán az otthon lakóival, hozzátartozóikkal és a dolgozókkal családias körülmények között zajlanak a programok. Lesz kutyabemutató, fellép Weisz Péter és zenekara, valamint a „Kilenctől délig” együttes .

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL