Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Júlia, Rita

Sötét
Fény

KERÉKPÁROS ISKOLA KUPA ORSZÁGOS KUPA: II. HELYEN VÉGZETT VARGA ÁBEL FÜZESABONYBÓL

KERÉKPÁROS ISKOLA KUPA ORSZÁGOS KUPA: II. HELYEN VÉGZETT VARGA ÁBEL FÜZESABONYBÓL

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2024. május 8-a és 10-e között Miskolcon rendezte meg a versenyt.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye székhelye a versenysorozat történetében immár negyedik alkalommal biztosított helyszínt a döntő lebonyolításához. A megnyitó ünnepségen Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-Balesetmegelőzési Bizottság Ügyvezető elnöke beszédében hangsúlyozta a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságát.

A döntő lebonyolításában Süttő István a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal, Miskolci Járási Hivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Mérésügyi Főosztály főosztályvezetője, és Vibranyec Tamás a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. B.-A.-Z. Vármegyei Vizsgaszervezési és Utánképzési Osztály vezetője is szakmai segítséget nyújtott.

A verseny célja az általános iskolai tanulók közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismereteinek felmérése és ezek oktatásának, valamint nevelésének módszertani segítése. Ezen kívül a KRESZ-t és a közlekedési szabályokat már jól ismerő, általános iskolás diákok részére országos szintű megmérettetés lehetőségének biztosítása. A közlekedésbiztonságot szolgáló verseny és az egyéb szabadidős programok során további cél a fenti korosztály kialakult közlekedési kultúrájának magasabb szintre emelése, a balesetek megelőzése, valamint becsületes versenyszellem megteremtése.

A három napig tartó eseményen a vámegyei versenyek első helyezett lány és fiú versenyzői mérték össze tudásukat, ahol a gyermekek elméleti felkészültségüket KRESZ-tesztlap kitöltéssel, gyakorlati ismereteiket ügyességi pályán és szabályossági útvonal teljesítésével bizonyították.

A rendezvény zárásaként 2024. május 10-én az ünnepélyes eredményhirdetésen Czinege László r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány, Szerencsi Árpád r. ezredes, vármegyei rendészeti főkapitány-helyettes, és Berzai Zsolt r. alezredes az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály, Balesetmegelőzési Osztály vezetője, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára adták át az értékes nyereményeket a diákoknak.

Az országos döntő az alábbi eredményekkel zárult:

Leány egyéni kategória:

I. helyezett: Hajdó Ajna, Hajdú-Bihar vármegye,

II. helyezett: Pere Sára, Fejér vármegye,

III. helyezett: Barasits Korina, Vas vármegye.

Fiú egyéni kategória:

I. helyezett: Galó Árpád, Tolna vármegye,

II. helyezett: Varga Ábel, Heves vármegye,

III. helyezett: Komlódi Péter, Fejér vármegye.

Csapatversenyben az első helyet Hajdú-Bihar vármegye (Hajdó Ajna, Kerekes Dániel), a másodikat Fejér vármegye (Pere Sára, Komlódi Péter), míg a harmadik helyezést Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye (Klima Lea, Kunder Fábián) csapata szerezte meg.

Különdíjak:

A legjobb elméleti,- és ügyességi eredményt elért versenyző Hajdó Ajna, Hajdú-Bihar vármegye, a legjobb szabályossági eredményt elért versenyző Vasáros Donát, Vas megye, és a legjobb gyakorlati eredményt elért versenyző Galó Árpád, Tolna vármegye diákja volt.

A legeredményesebb csapat felkészítő pedagógusa Pántyáné Karancsi Ilona Emma volt.

Gratulálunk!

Továbbiak Ovi - Suli kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL