Lépjen kapcsolatban velünk

Orbán Viktor: Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány

Orbán Viktor: Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány

Orbán Viktor: Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány

Nemzeti konzultációt indít a kormány a gazdaság újraindításáról, a stabil gazdaság megteremtéséről, a gazdaság megerősítéséről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki Kormányinfón. Orbán Viktor közölte: a nemzeti konzultáció célja, hogy egyetértési pontokat hozzanak létre a legfontosabb kérdésekben.

A kormányfő elmondta: a konzultációban az emberek véleményét kérik majd arról, hogy a minimálbért egy vagy több lépésben 200 ezer forintos szintre emeljék, azzal, hogy ennek ellentételezéseképpen adókedvezményeket kell adni a kis- és közepes vállalkozásoknak. Hozzátette, emellett szeretnének megerősítést kérni az emberektől a gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítése, valamint a hitelmoratórium ügyében, illetve a migráció és a klímaadó kérdésében is. A kormány a járványok és a népvándorlás korszakára készül – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor közölte: a gazdaságvédelem helyét átveszi az újraindítás. Két operatív törzs alakul meg a napokban, az egyik a gazdaság újraindításával, a másik a társadalmi élet újraindításával foglalkozik, ezeket Szijjártó Péter és Novák Katalin miniszterek vezetik majd.

Az új fertőzöttek száma egyre gyorsuló ütemben csökken. A pozitív tesztek aránya egész mélyre süllyedt. Ezért most már kellő magabiztossággal mondhatjuk ki, legyűrtük a járvány harmadik hullámát –

jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki Kormányinfón. A kormányfő beszámolt arról, hogy az első oltását 5 311 475 ember kapta eddig meg, 4 112 876 főt pedig már a második adag vakcinával is beoltottak. Uniós összevetésben első oltás tekintetében második helyen, teljes átoltottság tekintetében első helyen állunk – emelte ki a kormányfő, hozzátéve: a jó eredménytől függetlenül nem tekinti versenynek az oltást, ugyanakkor azt azért meg lehet állapítani, hogy

HAZÁNK AZ EGYETLEN OLYAN ORSZÁG AZ EURÓPAI UNIÓBAN, AHOL TÖBB VAKCINA ÁLL RENDELKEZÉSRE, MINT AHÁNYAN OLTÁSRA JELENTKEZTEK.

Tájékoztatása szerint a nyugati vakcinákból még további 17 millió adag érkezik Magyarországra. Pfizerből 6,1 millió, Modernából egymillió, AstraZenecából ötmillió, Janssen-vakcinából pedig négymillió. Megjegyezte: kínai vakcinánk is van még, az orosz fog először kifutni. A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy a kormány úgy döntött, engedélyezi a 12 és 16 éves korosztály oltását.

Külön kampányt erre nem szerveznek, de aki szeretné, az elmehet, és szülői hozzájárulással felveheti a vakcinát. A kormányfő továbbá jelezte: mindazok, akik az első oltást követően nem veszik fel a második adag oltást, elvesztik a védettségi igazolvány nyújtotta előnyöket. A jövő héttől áttérünk a készenléti oltási rendre – erősítette meg Orbán Viktor, köszönetet mondva azoknak, akik részt vettek az oltás megszervezésében.

Az ország újraindításának sebességéről a kormányfő azt mondta, hogy 1-1,5 hónappal tartunk előrébb Európa többi országánál. Ez a GDP-ben egy százalékos többletet jelent. Az eurózónában 8 százalékos a munkanélküliség, még Magyarországon mindössze 4,3 százalék.

Forrás: origo.hu, fotó: MTI

Továbbiak Koronavírus kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön hova tervezi idén a nyaralását?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL