Lépjen kapcsolatban velünk

Testi- és a lelki egészség került a fókuszba a Járási Egészség és Családi Napon

Testi- és a lelki egészség került a fókuszba a Járási Egészség és Családi Napon

Testi- és a lelki egészség került a fókuszba a Járási Egészség és Családi Napon

Ez a cikk több, mint 2 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Szihalmon a Járási Egészség és Családi Napot a Kis Bocs Baba Mama Közhasznú Egyesület szervezésében szombaton. Az eseményen testi- és lelki egészség fontosságára hívták fel a figyelmet. Egészségügyi szűréseken, pszichológiai tanácsadáson vehettek részt, valamit Pál Feri atya tartott előadást a Szorongástól az önbecsülésig címmel.

A Kis Bocs Baba Mama Egyesület legrégebbi rendezvényének adott otthont a szihalmi művelődési ház, a Járási Egészség és Családi Napnak. Az egészséges életmódra, a helyes táplálkozásra és a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára hívták fel ismét a járásban élők figyelmét különböző szűrésekkel, állapotfelmérésekkel, tanácsadással. Az eseményen a családokat is előtérbe helyezték, a gyerekeknek kreatív foglalkozásokkal készültek.

Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba Mama köszöntőjében elmondta, ma már mintegy 400 segítője, önkéntese van az egyesületnek és mintegy 50 regisztrált tagja. Hangsúlyozta, úgy érzi egyszerű dolga van, csak álmodnia kell és az önkéntesek segítenek megvalósítani azokat, többek között a Jó tündéri szolgálat, az ennek adok ételdoboz, a gyerekek megajándékozása mikuláskor, gyermeknapon, az Ukrajnából menekültek támogatása.

Az egészségnapon a lelki egészségről is gondoskodtak, Pál Feri atya tartott előadást a Szorongástól az önbecsülésig címmel.

A rendezvény idén csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az egyszerre felemelt gyerekek világrekord-kísérletéhez. Közel hetven gyereket emeltek a magasba a szüleik, egy szívet formázva. Akció célja a gyermekvállalás népszerűsítése.

Korábban írtuk:

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL