Lépjen kapcsolatban velünk

Vérbe fojtott szabadság – vándorkiállítás a 2006 októberi eseményekről

Vérbe fojtott szabadság – vándorkiállítás a 2006 októberi eseményekről

Ez a cikk több, mint 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A vándorkiállítás, amelyet egy kamion rakterében rendeztek be, szombaton mutatkozott be Budapesten. Az országjáró körútja során több mint 20 településen lesz látható október 23-ig, elsőként Egerben, szeptember 21-én 15 órától 20 óráig az Érsekkertben, a Klapka utca felőli bejáratnál.

“Vérbe fojtott szabadság” címmel első vidéki állomásához érkezik a Civil Összefogás Fórum vándorkiállítása. Az Őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója alkalmából ezúttal a hevesi megyeszékhelyen, Egerben mutatkozik be a  kiállítás.Az ingyenesen látogatható tárlat a 2006-os tüntetések kezdetének 15. évfordulója alkalmából állít emléket, korabeli dokumentumok, felvételek segítségével.A kiállítás 2021. szeptember 21-én, 15 és 20 óra között látogatható Egerben, az Érsekkertben, a Klapka utca felőli bejáratnál.

– Ez a kiállítás egészen felkavaró még úgy is számomra, hogy ott voltam 2006-ban az Astorián, ahol két méterre rohantak el mellettem a lovasrendőrök. Emberi sorsokat tettek tönkre ott és akkor Gyurcsány Ferencék, csak azért, hogy hatalmon tudjanak maradni – mondta a Hollik István a FIDESZ KDNP kommunikációs igazgatója. Dr. Pajtók Gábor, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke is a fővárosban tartózkodott a véres események idején – árulta el a megnyitó helyszínén a megyei kormánymegbízott. Döbbenetes élménynek nevezte a történtek újraélését a tárlat interaktív közegében.

– Tizenöt év távlatából is megdöbbentő, hogy az a Gyurcsány beszél demokráciáról, demokratákról, aki ezt a kiállításon is megörökített brutális tettet elkövette – mondta Pajtók Gábor.

Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott emlékeztetett arra, hogy szervezője volt pártja 15 évvel ezelőtti, az Astóriánál tartott rendezvényének. Mindent szabályosan szerveztek, mégis vérbe fordult a nap. – Ennek egy csodás ünnepnek kellett volna lennie, amit sikerült Gyurcsány Ferencnek a kiállítás által megmutatott módon szétvernie – fogalmazott a képviselő.

címlap:Huszár Márk, heol.hu

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön beadatja a harmadik koronavírus-elleni vakcinát?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL