Lépjen kapcsolatban velünk
Mai névnap

Jeromos

Sötét
Fény

Zajlik a zöldítés a belvárosban

Zajlik a zöldítés a belvárosban

Ez a cikk több, mint 1 éve és 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Közel százhúsz fát ültetnek el, több mint ötezer cserjével. A zöldített felület közel kilencezer-kétszáz négyzetméternyi terület lesz a belvárosban.

 A Zöld Város projekt eljutott abba a fázisába, hogy megkezdődött a terület zöldítése is. Ennek kivitelezője a  káli székhelyű Global Plant Garden Kft. , melynek ügyvezetője Farkas Pál elmondta: cégük alvállalkozóként vesz rész a munkálatokban. A megadott tervek alapján ültetik be a kijelölt területeket fákkal és cserjékkel. Füzesabonyban-juhar, kőris és hárs- fafajták kerülnek kihelyezésre. Az ültetésnek szigorú szabályai vannak: egy fa 1 köbméteres gödörbe kerül, amelyet 70%-ban barna erdőtalajjal, 30%-ban tőzeggel töltenek fel. A cserjék szintén ebbe 70-30%-os tőzeges – barna talajba kerülnek beültetésre.  A növényeket naponta locsolják, ebben önkormányzat is hathatós segítséget nyújt a számukra. Ha valamelyik növény kipusztulna azt cserélik.

-Úgy szól a szerződésünk, hogy a most kiültetett növényeket még egy évig gondoznunk kell. Az utógondozás során, gyomok nélkül kell életben tartanunk a fákat és a cserjéket- mondta Farkas Pál.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL