Lépjen kapcsolatban velünk

Zöld Város- lerakták a projekt alapkövét (galéria)

Zöld Város- lerakták a projekt alapkövét (galéria)

Ez a cikk több, mint 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

2017-ben Füzesabony Város Önkormányzata  sikeresen pályázott a városközpont megújítására  és 1.150.000.000 Ft támogatást nyert el a TOP-2.1.2.-15 Zöld város kialakítása című programban. Az előkészítés éveket vett igénybe és kivitelezési árak jelentős emelkedése miatt kevésnek bizonyult az elnyert támogatás. A kormány  idén februárban további 800 millió forinttal emelte meg a beruházás költségvetését. Így elkezdődhettek a kivitelezési munkálatok, kedd délelőtt pedig ünnepélyes keretek között megtörtént a projekt alapkőletétele a Házasságkötő terem előtti téren.

-Köszönettel tartozom Nyitrai Zsoltnak, aki megígérte, hogy Füzesabonyban méltó városközpont lesz, s, hogy bármikor hozzá fordultunk, segített. A beruházás megindult, de nem dőlhetünk hátra, hiszen csak most jön a neheze. Arra kérem a füzesabonyi polgárokat és vállalkozókat, hogy legyenek türelemmel. 14 hónap múlva megújult környezetben találkozhatunk itt – fogalmazott Nagy Csaba polgármester a Zöld Város projekt ünnepélyes alapkőletételén.

A mai nap fontos, szimbolikus pillanat a helyiek életében – kezdte Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője. Majd megragadta az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjon azoknak, akik aktívan részt vesznek a járvány megfékezésében. Az Európában rekordszámú beadott oltásnak köszönhetően megkezdődhetett az ország újraindítása. Ennek következő lépcsőfoka 5 millió beoltottnál lesz. Heves megyében a heten eléri a 120 ezret azok száma, akiket már egyszer beoltottak. A vakcina életet ment – hangsúlyozta a képviselő.

– A rendszer-változásnak és az azt követő időszaknak Füzesabony nem volt a nyertese, évtizedekig egy helyben toporgott a város hiába a jó szándékú vezetés. Nagy Csaba és csapata a város fejlődéséért dolgozik. Fokozatosan megtoljuk az ipari parkot, soha nem látott mértékben megújulnak az utak, egyre inkább visszanyeri járási központi funkcióját a település – értékelte a városban történteket az honatya.

– Az elmúlt időszakban hallhattunk rosszindulatú híreszteléseket arról, hogy a zöld város projekt nem valósul meg, azonban amiben a polgárok bíznak azt Magyarország Kormánya segíti. Megépül a méltó városközpont. Következő célunk pedig legyen az, hogy a város két részét felüljáróval kössük össze, ez akár 2024-ben megvalósulhat – emelte ki Nyitra Zsolt.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön hova tervezi idén a nyaralását?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL