Lépjen kapcsolatban velünk

Fenntarthatósági Témahét a Telekiben- A Környezettudatosság gyakorlati megvalósulása

Fenntarthatósági Témahét a Telekiben- A Környezettudatosság gyakorlati megvalósulása

A Teleki Blanka Általános Iskola mint ökoiskola április 22-26 között különleges módon ünnepelte a Föld napját egy Fenntarthatósági Témahéttel, amely során különböző programokon keresztül hívták fel a figyelmet a környezettudatosság fontosságára.

Az intézmény pedagógiai programjának szerves részét képezi az ökoiskolai szemlélet, amely azt célozza, hogy a diákokat megtanítsa a környezetük megóvására, a hulladék újrahasznosítására, és arra, hogy értékeljék és javítsák a környezeti állapotokat.

Ezen elvek gyakorlati átültetéséről kérdeztük Matináné Semperger Anikó igazgatót.

  • Mit jelent pontosan az ökoiskola cím?

A Teleki ökoiskola státusza azt jelenti, hogy az intézmény minden szintjén jelen van a környezetvédelem szellemisége. A tanulókat arra nevelik, hogy felelősen gondolkodjanak és cselekedjenek, miközben a különböző környezetvédelmi projektekben is aktívan részt vesznek.Egy dedikált munkacsoport állítja össze az ökoiskolai éves munkatervet, amely integrálódik az iskolai mindennapokba és a szakmai dokumentumokba is.

  • Milyen programokat tartalmazott a Fenntarthatósági Témahét?

A fenntarthatósági témahét során a diákok megismerkedhettek a levegő élővilágával, a körforgásos gazdálkodással, a hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással. Kiemelten foglalkoztak azokkal a területekkel, amelyek az iskola mindennapjaiban kevésbé kerülnek elő. Az élményalapú tanulás jegyében a gyerekek saját kezűleg készíthettek sajtot, kenyeret, így gyakorlati tapasztalatokat szerezve a fenntartható életmódról.

  • A hét programjai között szerepeltek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) munkatársainak az előadásai is. Milyen a kapcsolatuk a BNPI-vel?

A Teleki iskola szoros kapcsolatot ápol a Bükki Nemzeti Parkkal, amely rendszeresen részt vesz az iskolai programokban. Ez a partnerség lehetővé teszi, hogy a diákok közvetlenül szakértőktől tanuljanak a természetvédelemről, ami erősíti az iskolai oktatásban szerzett tudást és motiválja őket a környezetvédelmi tevékenységekben való aktív részvételre.

foto: teleki.blogspot.com

Továbbiak Ovi - Suli kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL