Lépjen kapcsolatban velünk

Kormányinfo: újabb lazításokat jelentettek be

Kormányinfo: újabb lazításokat jelentettek be

Kormányinfo: újabb lazításokat jelentettek be

Ez a cikk több, mint 1 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Legutóbb Orbán Viktor miniszterelnök tartotta a Kormányinfót, ezúttal ismét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztat a kormány legfrissebb döntéseiről. Például arról, amit Novák Katalin már a Facebookon jelzett: 5,5 millió beoltott esetén a járványügyi korlátozások újabb köre szűnhet meg.

A koronavirus.gov.hu csütörtöki adati alapján a beoltottak száma 5 445 544 fő, közülük 4 657 776 fő már a második oltását is megkapta.

Javaslatot tett a két operatív törzs a korlátozások enyhítésére. 5,5 millió beoltottnál megszüntetik a kötelező maszkhasználatot, és nem kell védettségi igazolvány az éttermekben, szállodákban, fürdőkben, strandokon. A maszkhasználat csak az egészségügyben marad. A védettségi igazolvány marad a rendezvények esetében. A határátkelőkön a normális rend visszaállt, a schengeni határokon megszűnt az ellenőrzés. Csak az ukrán határon marad az eddigi ellenőrzés. Hétfőtől új tájékoztató kampány indul az uniós zöld kártyáról. Három esetben állítható ki: betegségen átesés igazolása, PCR-teszt vagy oltás. A szomszédos országokba már enélkül is lehet utazni. A kedvelt nyaralóhelyek közül csak Olaszországban vannak korlátozások. Az országok nagy része besorolja az érkezőket, és Magyarország a zöld zónában van.

forrás:infostart.hu

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Ön hova tervezi idén a nyaralását?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Lájkoljon minket a friss hírekért!

Legtöbbet olvasott

FEL