Lépjen kapcsolatban velünk

Megérkeztek a térfigyelő kamerák – számonkérhetők lesznek az illegális szemétlerakók

Megérkeztek a térfigyelő kamerák – számonkérhetők lesznek az illegális szemétlerakók

Ez a cikk több, mint 2 éve és 11 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Ahogyan korábban számot adtunk róla, Füzesabony Város Önkormányzata nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt, az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében létrehozott „Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteme tárgyú pályázati kiíráson, amelynek lebonyolítója (támogatója) az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.  A támogatás pontos összege: 23.535.507.

A pályázat lehetőséget adott 9 db kamerarendszer kiépítésére, így 9 db Hikvision nagyfelbontású (Full HD), 360° látómezővel rendelkező, infravetővel kiegészített speed dome kamerák érkeztek, melyek 13500 m2  területet tud megfigyelni 9 helyszínen.

A pályázati felhíváshoz illeszkedve a városvezetés célja, hogy megállítsa és megelőzze az illegális hulladékok lerakását. Jelen projekt keretében a már megtisztított területeken és helyszínein a mostani kamera-rendszer kiépítésének köszönhetően, a továbbiakban már felelősségre vonható lesz az, aki szemetet, hulladékot rak le illegálisan. Molnár Richárd alpolgármester elmondta, hogy bízik abban, hogy a kiépített rendszer távol tartja és visszaszorítja az illegális szemétlerakókat.

A projektről szóló lakossági tájékoztatók segítik a szemléletformálást. Hiszi, hogy a sokrétű lakossági szolgáltatások – szelektív- zöldhulladék-szállítás, éves elektronikai hulladékgyűjtés és lomtalanítás – mind-mind azt segítik elő, hogy egy élhetőbb, tisztább, egészségesebb környezetet mondhassunk a magunkénak, ahol jó élni.

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazások

Jelenleg nincs aktuális szavazásunk.

adatforrás:

Legtöbbet olvasott

FEL